Meimaand: een bloeimaand voor DAIS vzw – Art. Krik 2 2017

07 juli 2017

DAISvzw is een sportclub voor personen met een verstandelijke beperking. We zijn actief in zeven sporttakken waarvan twee in samenwerking met een valide club. Zo stuurt DAIS in totaal 140 sporters aan.

Mei is gekend als de “bloeimaand”, dat was ze ook voor DAIS want met een G-sportfeest, een geslaagde deelname aan het Belgisch kampioenschap zwemmen en een record medailleoogst op de Specials Olympics, werd mei voor ons een intense maand van uitzonderlijke beleving. We zetten hieronder even alles op een rijtje.

DAISvzw  organiseerde zijn derde sportfeest op 13 mei. Het ging om een sportfeest voor mensen met een beperking op twee sites: Heuvelkouter in Liedekerke en Belleheide in Roosdaal. In totaal waren meer dan 100 personen geëngageerd in deze sportgebeurtenis.

 

 

 

 

 

 

Het werd weer een groot G-sportfeest, waarop velen konden proeven van sport. Het is onze sterke overtuiging dat sport kan leiden tot integratie en tot een beter zelfbeeld. Iedere deelnemer kon vier sporten kiezen (uit negen in totaal) en die werden beoefend in vier roterende sessies.

De deelnemers konden kiezen uit de volgende negen sporten: bowling, badminton, basketbal, bocce (petanque), dans,  floorbal, judo, tafeltennis en zwemmen. DAIS vzw zorgde opnieuw voor een unieke belevenis die ruim ondersteund werd door een schare vrijwilligers en door twee sportminnende gemeenten.

Op 21 mei stond het Belgisch kampioenschap zwemmen in Chaleroi in de agenda genoteerd. Bij de eerste wedstrijd was het al victorie: Mieke De Mot kroonde zich tot Belgisch kampioene op de 50m schoolslag! Op haar 32ste is Mieke nog steeds een gedreven zwemster. Later zou Mieke nog tweemaal zilver en één maal brons halen op de individuele nummers.

Ook de andere zwemmers presteerden sterk: Mickaël Hinnebaut behaalde individueel twee keer zilver en Zohra Janssens haalde het brons binnen.

 

 

 

 

 

En ook Mieke Denayer en Steven Barrez deden hun beste best. Na een spannende 4x50m aflossingswedstrijd, behaalde de DAIS-ploeg ook nog eens zilver. Daarvoor zorgden Wesly Legrand, Mieke De Mot, Gabriël Vanden Bossche en Mickaël Hinnebaut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAISvzw rondde de meimaand af met een karrevracht medailles op de Special Olympics. We trokken met 50 naar Limburg voor de Spelen: 33 atleten en 17 begeleiders. Het prachtige Hemelvaartsweer maakte van het verblijf in Olmen een paradijselijke ervaring. We trokken woensdagavond met onze vlaggen  naar De Soeverein in Lommel voor een leuke openingsceremonie. Maar we waren vooral gekomen om te sporten. Dat deden onze atleten, en hoe! We verzamelden in totaal  43 medailles, waarvan 12  gouden plakken, 16  zilveren plakken en 15  bronzen plakken, een recordoogst.

Bron: Artikel verschenen in Krik 2 2017