Zwemmen Ronse

Zwemmen Ronse

Zwemmen is een zeer complete sport omdat alle ledematen en spieren aangewend worden. Bovendien zit je met een variatie aan stijlen waardoor elke waterrat hier wel aan de bak komt. Opgelet: het gaat hier wel degelijk om zwemtrainingen wat wil zeggen dat er wekelijks heel wat baantjes getrokken worden. Er wordt gezwommen in verschillende niveau’s, met aangepaste trainingen. Een minimum vereiste om in te schrijven is te kunnen zwemmen, de stijl is minder belangrijk. Naast de conditietraining wordt er gewerkt aan de techniek, en is er heel veel individuele aandacht voor beginners. Vanuit DAIS nemen we deel aan het G-zwemcriterium met wedstrijden in Oostduinkerke, Ternat (onze eigen DAIS-zwemmeeting op 23/10/2022), Gent, Lummen, Geel, en Waregem Telkens schrijven hier tussen de 120 en 180 zwemmers in voor deze recreatieve competities.

Onze sterkste competitiezwemmers plaatsen zich voor het Belgisch Kampioenschap (dat waren er 6 ), en we nemen ook deel aan de Nationale Spelen van Special Olympics.

Vanaf 13/1/2014, biedt DAIS ook zwemmen aan in Ronse. 

Zwemmen in Ronse is een vaste waarde geworden! sinds vorig seizoen trainen we in het nieuwe zwembad van Ronse!

Deelnemers:

Max 25

Waar:

Zwembad Ronse , ’t ROSCO Leuzese stwg 241 9600 RONSE

Wanneer:

Elke maandagavond in 2 groepen. Eerste groep van 17u-18u en Tweede groep van 18u-19u. (Geen trainingen in de schoolvakanties)

Start:

maandag 19 september 2022

Einde:

5 juni 2023

Lesgevers:

Sophie Cotton, Céline Grandsart, Anouk De Vos- (res. Stéphanie De Jaegher – -)

Sporttakverantwoordelijke:

Naam:

Marc Van Damme

GSM:

0476/42 30 48

Kostprijs:

70€/jaar + 15€/jaar (lidgeld G-Sport Vlaanderen + verzekering) Uitgezonderd wedstrijden

Meer info:

Eventuele deelname aan wedstrijden is niet inbegrepen en wordt afzonderlijk verrekend.